En bild på Inleed
En bild på City-Network
En bild på Binero
En bild på Loopia
En bild på Webbdo
En bild på FS-Data
Från 29 kr per mån
Nytänkande webbhotell
Just nu 5 kr första året
Stabilt webbhotell
Från 69 kr/mån
Bäst i test 2009 & 2010
Från 84 kr/mån
Bästa kundsupport
Från 9 kr/mån
Fokus på kunden
Bäst stabilitet
Ett grönt webbhotell
Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell


Byta webbhotell

Om ditt/ert företag redan har ett webbhotell men inte är riktigt nöjda med det kanske det är dags att byta webbhotell, det är faktiskt inte alls så svårt som så många tror.

Byta webbhotell – steg för steg

  1. Skaffa ett nytt webbhotell. Här på webbhotellforetag.se hittar du flera riktigt bra webbhotell som passar utmärkt för företag.
  2. För över företagsdomänen. Normalt måste man kontakta sitt gamla webbhotell och begära ut auktoriseringskoden för domänen som du måste använda dig av på ditt nya webbhotell. Ofta kan du själv föra över domänen på ditt nya webbhotell i kontrollpanelen när du har fått din auktoriseringskod. Information om hur du gör detta får du på webbhotellet.
  3. Flytta över företagshemsidan. Nu när domänen/domännamnet/webbadressen är överförd till ditt nya webbhotell är det dags att överföra själva hemsidan. Många webbhotell kan hjälpa till med detta mot en liten avgift, annars kan du faktiskt fixa det själv om du är lite kunnig. Skapa i sådana fall en ny databas som har samma användarnamn och lösenord som databasen har på ditt gamla webbhotell. Flytta sedan över allt innehåll via ftp (till exempel med Filezilla) till din dator så att du ha en backup i datorn och för sedan över innehållet till din nya databas.  Inaktivera din gamla databas.
  4. Säg upp ditt gamla webbhotell. Kolla att hemsidan ser ut som den ska och om den gör det säger du bara upp ditt gamla webbhotell.

Det var ju inte så svårt, eller hur? Lycka till!