En bild på Inleed
En bild på City-Network
En bild på Binero
En bild på Loopia
En bild på Webbdo
En bild på FS-Data
Från 29 kr per mån
Nytänkande webbhotell
Just nu 5 kr första året
Stabilt webbhotell
Från 69 kr/mån
Bäst i test 2009 & 2010
Från 84 kr/mån
Bästa kundsupport
Från 9 kr/mån
Fokus på kunden
Bäst stabilitet
Ett grönt webbhotell
Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell


VPS

VPS (Virtual Private Server) är det perfekta alternativet för företaget som vill ha en lite snabbare och stabilare lösning än webbhotell men som tycker att en dedikerad server är för dyr. En VPS fungerar ungefär på samma sätt som en dedikerad server. Du hanterar den som om den vore en egen server trots att du delar server med andra och du kan i stort sett använda den till vad du vill, även som mailserver eller filserver.

Det som rent tekniskt skiljer en VPS från ett webbhotell är att din VPS ligger på en helt egen partition på serven, vilket gör att din VPS inte kan påverkas av andra användares beteenden. Ibland delas VPS:en upp på flera partitioner.

Mycket anpassningsbar

En VPS är mycket anpassningsbar. Du kan välja mellan flera olika processorer, välja hur stort RAM-minne du ska ha och välja storlek på ditt lagringsutrymme. Så om ditt företag vill ha en blixtsnabb hemsida väljer du helt enkelt en snabb processor och ett stort RAM-minne, men om du inte är lika kräsen och vill spara pengar väljer du en inte fullt så snabb processor och ett mindre RAM-minne. Oavsett hur mycket pengar ditt företag väljer att lägga ut på en VPS garanterar vi på webbhotellforetag.se att du kommer att få en snabb och stabil företagshemsida.

Fördelar gentemot webbhotell

En VPS är snabbare än ett webbhotell. Dessutom har du möjlighet att påverka VPS:ens prestanda eftersom du själv får välja processor och RAM-minne.

En VPS är stabilare än ett webbhotell. En VPS fungerar i praktiken som en dedikerad server och påverkas inte av andra användares beteenden.

Du kan använda din VPS till annat än hemsidor, till exempel som mailserver och filserver.

En VPS är mycket skalbar, vilket betyder att du enkelt kan både uppgradera och nedgradera din VPS.

Nackdelar

En VPS är dyrare och lite svårare att hantera för nybörjare än ett webbhotell.