En bild på Inleed
En bild på City-Network
En bild på Binero
En bild på Loopia
En bild på Webbdo
En bild på FS-Data
Från 29 kr per mån
Nytänkande webbhotell
Just nu 5 kr första året
Stabilt webbhotell
Från 69 kr/mån
Bäst i test 2009 & 2010
Från 84 kr/mån
Bästa kundsupport
Från 9 kr/mån
Fokus på kunden
Bäst stabilitet
Ett grönt webbhotell
Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell


Dedikerad server

Om du har en företagshemsida som är mycket viktig för din verksamhet bör du lägga den på ett snabbt och stabilt webbhotell så att du inte riskerar att förlora potentiella kunder för att din hemsida ligger nere eller laddas långsamt. Men du kan även ta steget längre och skaffa en dedikerad server istället. En dedikerad server gör att din företagshemsida laddas ner blixtsnabbt i dina kunders webbläsare och gör att den garanterat kommer att vara tillgänglig. En dedikerad server är alltså ett mycket vettigt alternativ för dig som har en viktig företagshemsida och för dig som har en mycket omfattande hemsida.

Nu ska vi på webbhotellforetag.se titta lite närmare på vad en dedikerad server är för något och vilka fördelar den har i jämförelse med ett webbhotell.

Det här är en dedikerad server

Om du skaffar en dedikerad server får du en helt egen server som ett hostingföretag tar hand om, till exempel hostingföretag som FS Data och City Network. Hostingföretaget ser till att din server får ett riktigt snabbt och stabilt internet, att servern förvaras i en säker miljö och att den aldrig drabbas av några störningar. Om din dedikerade server till exempel drabbas av strömavbrott slår ett reservaggregat på direkt och om något annat strular rättas problemet till direkt av en kunnig tekniker.

Skräddarsy din dedikerade server

Om du bestämmer dig för att skaffa en dedikerad server får du mycket fria händer när det gäller utrymme, hårddiskprestanda, RAM-minne och processorkapacitet. Hostingföretaget kan mer eller mindre skräddarsy hårdvaran åt dig så att du får precis den server du och ditt företag behöver. Även när det gäller mjukvara får du mycket fria händer och kan i princip installera vilken mjukvara du vill. Du kan även använda en dedikerad server som mailserver eller filserver om ditt företag skulle behöva det.

Fördelar mot webbhotell

Två stora fördelar med att välja en dedikerad server är att den är snabbare och stabilare än ett webbhotell. Ett webbhotell kan förvisso också vara riktigt stabilt och stabilt och passar därför för de flesta företag, men en dedikerad server är ändå en bättre lösning för den riktigt kräsne företagaren som inte nöjer sig med något annat än det bästa.

En annan fördel med en dedikerad server i jämförelse med ett webbhotell är att du inte delar server med någon annan. När du har ett webbhotell delar du server med flera andra användare och om du har otur kan andra användares beteenden slöa ner servern vilket påverkar ditt webbhotell. I allra värsta fall (även om det är mycket ovanligt) kan de dra på sig virus som sprider sig i servern och som tillslut också når ditt webbhotell.