En bild på Inleed
En bild på City-Network
En bild på Binero
En bild på Loopia
En bild på Webbdo
En bild på FS-Data
Från 29 kr per mån
Nytänkande webbhotell
Just nu 5 kr första året
Stabilt webbhotell
Från 69 kr/mån
Bäst i test 2009 & 2010
Från 84 kr/mån
Bästa kundsupport
Från 9 kr/mån
Fokus på kunden
Bäst stabilitet
Ett grönt webbhotell
Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell


WordPress

Tiden är förbi då företagen var tvungna att anlita konsulter när de ville ha en företagshemsida. Visst finns det många stora företag som fortfarande anlitar riktiga hemsideproffs som gör deras hemsidor, men nuförtiden är det många småföretagare som fixar det här själv. Det absolut enklaste och bästa verktyget om du vill skapa en hemsida själv åt ditt företag är WordPress. WordPress är känt som världens största bloggverktyg, men WordPress används även som ett publiceringsverktyg för hemsidor.

Fördelar med WordPress

Lätt att komma igång. Det är mycket enkelt att komma igång med WordPress. Du installerar WordPress via ditt webbhotells installerare genom att klicka på installera och sedan har du praktiken en hemsida. Allt finns där. Sidhuvud, rubrik, menyrad, vissa tillägg, en kontrollpanel som du jobbar i och mycket annat. Naturligtvis måste du byta ut texten som finns på hemsidan, kanske byta mall, fylla på med innehåll, fixa med menyerna och göra andra schyssteringar, men det är lätt gjort.

Lätt att lära sig. Det är mycket lätt att lära sig WordPress. Det finns massor av guider och forum ute på nätet som visar hur du lär dig WordPress. Du behöver inte kunna något om datorprogrammering eller webbsidedesign för att hantera WordPress. Det tar högst en halvtimme att lära sig grunden och inom några timmar kommer du att ha ganska bra koll på hur WordPress fungerar. Men det går också att fördjupa sig i WordPress, om man vill. Möjligheterna med WordPress är nämligen oändliga.

Lätt att anpassa och jobba med. När du har installerat WordPress och har ett färdigt ”skal” till hemsida är det bara att göra om den. Du har hundratals, om inte tusentals, mallar att välja på som du kan ladda ner direkt i kontrollpanelen på din företagshemsida (det är i kontrollpanelen du bygger din hemsida). Du kan testa hur många mallar du vill innan du bestämmer dig för vilken mall du ska använda. Sedan kan du även anpassa mallen så att din företagshemsida kommer att se ut som du vill, till exempel välja hur många kolumner och vilken bakgrundsfärg du ska ha. Du kan även installera ett antal nyttiga tillägg som till exempel gör att din företagshemsida lättare hittas av sökmotorerna och som för statistik över hur många besökare du har och var de finns.

Läs mer om WordPress på deras hemsida.