En bild på Inleed
En bild på City-Network
En bild på Binero
En bild på Loopia
En bild på Webbdo
En bild på FS-Data
Från 29 kr per mån
Nytänkande webbhotell
Just nu 5 kr första året
Stabilt webbhotell
Från 69 kr/mån
Bäst i test 2009 & 2010
Från 84 kr/mån
Bästa kundsupport
Från 9 kr/mån
Fokus på kunden
Bäst stabilitet
Ett grönt webbhotell
Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell Till webbhotell


Snabba upp din företagshemsida

Som vi nämnt tidigare är det viktigt att ha en snabb förtagshemsida så att folk inte lämnar den och vänder sig till en konkurrent istället.  Nu ska webbhotellforetag.se därför visa dig hur du kan ta reda på hur snabb din hemsida egentligen är och hur du snabbar upp den.

Använd PageSpeed Insights

Google har ett mycket användbart verktyg som du kan testa både din hemsidas hastighet med och kolla hur bra den funkar på pekskärmar, verktyget heter PageSpeed Insights. Där fyller du bara i din företagshemsidas fullständiga webbadress så får du ett betyg på en skala 1 – 100. När det gäller hastigheten bör betyget helst vara 70 eller högre för pekskärmar och för datorer minst 80, i alla fall aldrig lägre än 60 respektive 70.

Analys

PageSpeed Insights visar inte bara hur snabb din hemsida är utan även varför hemsidan är långsammare än nödvändigt och ger tips på åtgärder. Normalt brukar dessa problem handla om JavaScriptet Jquery, om plugins och okomprimerade bilder, skript och HTML. Ibland kan det även handla om att servern är långsam.

Åtgärder

PageSpeed Insights visar dig alltid vilka åtgärder du bör vidta om din företagshemsida är långsam. Om ditt företag har en webbutvecklare eller webbdesigner bör du visa PageSpeeds resultat för honom eller henne, men om du sköter om hemsidan själv är det kanske inte alltid är så enkelt att veta hur man gör. Nu ska vi därför ge dig några tips på hur du enkelt kan snabba upp din hemsida och åtgärda vissa problem på egen hand.

  • Installera ett plugin som tömmer hemsidans cache och minimerar din sidas JavaScript, CSS och HTML om du använder dig av WordPress. W3 total Cache är ett mycket populärt och effektivt plugin för detta ändamål.
  • Installera ett plugin som komprimerar/optimerar dina bilder vilket leder till att din sida laddas snabbare, till exempel CW Image Optimizer.
  • Om PageSpeed visar att din servers svarstid är långsam bör du kontakta din Host eftersom det i så fall beror på att ditt webbhotell är långsamt. Men tänk på att många webbhotell kan ha en liten kortvarig svacka ibland, så även om PageSpeed visar att din server svarar långsamt just nu kanske den inte gör det om fem minuter. Testa därför igen om en timme eller så innan du kontaktar din Host.